Nikolaj Skovgaard twaalfde in het EMX2T Kampioenschap

Nikolaj Skovgaard van JTX Racing is in de eindstand van het EMX2T Kampioenschap op een twaalfde plaats geëindigd. In de afgelopen week stonden de laatste twee wedstrijden van het kampioenschap op het programma in het Italiaanse Arco di Trento. Op dinsdag wist Skovgaard hier achtste te worden en afgelopen zaterdag werd hij elfde in de laatste wedstrijd van het seizoen.

Op dinsdag kende Nikolaj een hele goede dag in Arco di Trento. In de eerste manche reed hij een goede wedstrijd en wist op een twaalfde plaats over de finish te komen. In de tweede manche pakte hij een goede start en reed hij in de beginfase een straf tempo. Dit zorgde ervoor dat hij de manche op een nette achtste plaats af wist te sluiten, wat ook zijn plaats was in het dagklassement.

Op zaterdag was het circuit meer technisch dan op dinsdag. In de eerste manche maakte Nikolaj een kleine valpartij mee en kon daarna niet lekker meer in zijn ritme komen. Hij wist de manche nog als vijftiende af te sluiten maar was hier verre van tevreden over. In de tweede manche ging het beter en vocht hij lang rond de dertiende plaats. Nikolaj bleef vechten tot in de slotfase en wist nog twee rijders te passeren om uiteindelijk op een elfde plaats over de finish te komen.

Met een 15-11 in de manches eindigde hij op een twaalfde plaats in het dagklassement. In de eindstand van het EMX2T Kampioenschap is Nikolaj in zijn eerste complete seizoen op een twaalfde plaats geëindigd.

Eindstand EMX2T Kampioenschap:
1 Brad Anderson 235 Pnt
2 Federico Tuani 167 Pnt
3 Kade Tinkler Walker 154 Pnt
12 Nikolaj Skovgaard 90 Pnt

nikolaj.jpg