Beperkte oplage- KTM 250 SX-F TROY LEE DESIGNS

KTM kondigt met trots de KTM 250 SX-F TROY LEE DESIGNS voor 2021 aan, een speciaal eerbetoon aan de samenwerking met kunstenaar en ontwerper Troy Lee en het uitermate succesvolle Troy Lee Designs/Red Bull/KTM Factory Racing-team gedurende de afgelopen vijf jaar.

De nieuwe KTM 250 SX-F TROY LEE DESIGNS-machine beschikt standaard over KTM’s eigen Connectivity Unit, waardoor rijders bij ontvangst gelijk aan de slag kunnen met de vele mogelijkheden van de innovatieve myKTM-app.

De limited-edition KTM 250 SX-F TROY LEE DESIGNS is ontwikkeld op basis van feedback van doorgewinterde Supercross- en Motocross-racers en voorzien van zorgvuldig gekozen en racegerichte upgrades bovenop de wendbaarheid en kracht van de KTM 250 SX-F. De KTM 250 SX-F TROY LEE DESIGNS is uitgerust met premium WP XACT-schokdempers, een ultra-lichtgewicht chroommolybdeenstalen frame, krachtige Brembo-remmen en op het stuur een instellingsschakelaar voor de strak afgestelde DOHC-motor die toegang geeft tot twee motorinstellingen en de tractie- en startcontrole.

De combinatie van deze prestatieboosters, die standaard te vinden zijn op alle 4-taktmotocrossers van KTM, en de op het circuit bewezen upgrades van de KTM 250 SX-F TROY LEE DESIGNS maakt deze motor een absoluut racemonster. Een van de hoogtepunten van deze machine is de standaard geplaatste Connectivity Unit, die het in combinatie met de gratis te downloaden myKTM-app eenvoudig maakt om de motor en vering in te stellen via een smartphone.

Onder de verbeteringen aan de KTM 250 SX-F TROY LEE DESIGNS zijn de hoogwaardige Factory-wielen. Deze hebben D.I.D DirtStar-velgen en volledig CNC-gefreesde en oranje geanodiseerde assen. Samen met de zwarte spaken en oranje geanodiseerde aluminium ventielen garanderen deze minimaal gewicht bij maximale stabiliteit, zodat de rijder totale controle heeft.

Dunlop Geomax MX 33-banden brengen de kracht over op de grond, met behulp van het bewezen blok-in-blok-ontwerp voor optimale grip. Factory-kroonplaten met oranje anodisering passen perfect bij de WP XACT-vork en hebben een nauwkeurig berekende stijfheid die aansluit op de flexeigenschappen van het frame en de vork. Hierdoor werkt de hele voorkant in perfecte harmonie, wat bijdraagt aan de uitzonderlijke rijeigenschappen en stabiliteit van de motor.

De KTM 250 SX-F TROY LEE DESIGNS is verder standaard voorzien van een Akrapovič Slip-On-demper die de lage grom van de 250 cm3-motor verder verbetert, terwijl het titanium het gewicht verder verlaagt. Ook is er een Factory-starter geplaatst die is ontworpen om in holeshots de vork te vergrendelen en zo de concurrentie voor te blijven en beschermt een composiet carterbeschermplaat vitale onderdelen. De motor heeft verder een halfzwevende remschijf voor, voor maximale remprestaties, een voorremschijfbeschermer en een lichtgewicht, zwart aluminium achtertandwiel. Een gerold metalen Hinson-koppelingsbescherming is toegevoegd voor extra duurzaamheid en om de Factory-look te versterken.

De speciale en exclusieve graphics van de KTM 250 SX-F TROY LEE DESIGNS vallen op elk circuit gegarandeerd op en bouwen voort op de unieke creativiteit van ieder detail van de race-uitstraling van de Troy Lee Designs/Red Bull/KTM Factory Racing-motoren. Een iconisch blauw zadel met siliconestrips draagt bij aan de stoere uitstraling van de motor en geeft de rijder optimaal gevoel en grip. De verzonken graphics en technische accenten geven verder een snelle en agressieve uitstraling, door hun weerspiegeling van de racemachines van het TLD-raceteam uit de VS, en zorgen dat deze modellen uniek zijn in de motocross-catalogus.

KTM 250 SX-F TROY LEE DESIGNS - MODELHIGHLIGHTS
// Oranje frame en speciale TLD-teamgraphics
// Akrapovič Slip-on-demper
// Connectivity Unit standaard geplaatst
// Optie voor koppeling met de innovatieve myKTM-app
// Factory-kroonplaten met oranje anodisering
// KTM Factory-wielen
// Factory-techniek voor holeshots in de vorkbescherming
// Composiet carterbeschermplaat
// Speciaal TLD-gripzadel
// Halfzwevende voorremschijf
// Voorremschijfbeschermer
// Zwart achtertandwiel
// Hinson-koppelingsafdekking

De nieuwe 2021 KTM 250 SX-F TROY LEE DESIGNS is vanaf oktober 2020 internationaal verkrijgbaar bij JTX Racing voor de prijs van 11.390 euro.

troy.jpg

ktm_troylee.jpg